torstai 6. lokakuuta 2016

Tästä se idea lähti, eli kuinka päädyin opiskelemaan kultasepäksi

Korujen tekeminenhän on kiinnostanut jo pitkään ja viime talvena ilmoittauduin hopeatyökurssille, lähinnä kokeilemaan osaisinko mitään... Paskat kuvat, syytän pohjoisen talvea kun valoa ei vaan riittänyt. Voisinkin kuvata itselle jääneitä koruja uudestaan kun saan ne kauniimmaksi taas kiillotettua.

Tässä alla sormus jonka tein heti ensimmäisenä kadonneen kihlasormukseni tilalle. Edellisen hukkasin perjantaina 13. päivä ja erikoinen sattuma oli, että ensimmäinen kurssipäiväkin sattui perjantaille 13. päivä :D
Seuraavaksi aloimme tekemään pyöreää kuperaa riipusta, johon sai sahata haluamansa kuvion. Tällainen siitä sitten tuli

Loput töistä olivatkin vapaavalintaisia, joten päädyin tekemään alla olevia lintuja peräti kolme kappaletta, itselle tietty yksi, toinen äidille ja kolmas anopille :)
Ja tietenkin linturiipus kaipasi kaveriksi korvakorut, toiseen pikkulintuun en vain ollut tyytyväinen, niin tämä killuu nyt sitten yksinään korvassa. Mutta onhan sillä sentään isompi kaveri kaulassa...
Seuraavaksi tein pyöreän riipuksen kaverille joululahjaksi.
Ja vielä tämän kierrätyssormuksen laattaranneketjun laattaosasta.
Tässä vielä koko kahden viikon kurssin tuotanto, tuolla vasemmalla on vielä miehenkin kihlasormus, jota en ollut näemmä erikseen kuvannut.
Kurssin loputtua aloin etsimään tietoa kouluista ja melko pian oli kalenterissa muistutus yhteishaun alkupäivästä. Paperit laitoin sisään aika ristiriitaisilla fiiliksillä, sillä olin varma etten mitenkään voisi kouluun päästä kun kerran pääsykokeissakin pitäisi käydä... Mutta täällä sitä nyt ollaan! Vihdoin tiedän mikä minusta tulee "isona" ja ikinä en ole koulupäivistä näin paljon nauttinut.
Mahtuuhan sekaan myös päiviä jolloin tuntuu ettei tästä mitään tule, sahanteriä katkeilee enemmän kuin laki sallii ja ärräpäitäkin lentelee satunnaisesti, kuitenkin enemmän on niitä päiviä kun tuntee onnistuvansa ja joka päivä oppii jotain uutta, myös niistä virheistä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti